Uşi secţionale pentru garaje

Ușa Hörmann dorită, la calitate de marcă

Ușile secționale elegante, automatizate, se deschid vertical. Astfel se garantează un plus de spațiu în interiorul și în fața garajului - întreaga zonă de intrare rămânând liberă. Uşile secţionale se potrivesc întotdeauna la montaj - indiferent dacă deschiderea garajului are formă dreptunghiulară sau înclinată, are boltă segmentată sau în arc de cerc. De aceea ele sunt ideale pentru modernizare.

Motive bune în favoarea uşilor secţionale pentru garaje, marca Hörmann

Poartă modernă care economisește energie

Poartă modernă care economisește energie

În special pentru garajele care sunt legate direct la casă, se recomandă ușile secționale cu perete dublu. Pe lângă LPU 42 cu o izolare termică foarte bună, LPU 67 Thermo oferă tot ceea ce se așteaptă astăzi de la o construcție modernă și modernizare: o izolare termică excelentă datorită secțiunilor cu rupere termică [1] cu o valoare U de 0,33 W/(m²·K)*, o foarte bună etanșare a spațiilor dintre secțiuni prin sistemul dublu de etanșare [2] și o îmbinare optimă cu podeaua prin garnituri de pardoseală duble, care compensează și denivelările podelei și reduc pierderile de energie
*Valoarea U a ușii (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m² K)

Izolare termică eficientă

Izolare termică eficientă

Întotdeauna atunci când garajul este integrat în corpul casei se recomandă o ușă de garaj bine etașată și izolatoare. Cu ajutorul Hörmann ThermoFrame îmbunătățiți caracteristicile de etanșare oricum superioare ale ușii LPU.

Profilul din material plastic, simplu de montat pe montantul uşii, asigură separarea termică a acestuia de zidărie şi o îmbunătăţeşte cu până la 15%*.

Primiți izolarea opțională a montantului, ThermoFrame, pentru toate ușile secționale Hörmann.
* În cazul ușii secționale pentru garaj cu perete dublu LPU cu dimensiunile: 5000 x 2125 mm
Protecţie optimă îndelungată

Protecţie optimă îndelungată

Partea de jos a montantului vertical din material plastic rezistent la friabilitate, înalt de 4 cm, înconjoară montantul în zona periclitată de rugină și protejează sustenabil împotriva potențialei coroziuni. Diferit față de soluțiile concurenței, această protecție eficientă pe termen lung rezistă chiar și la umiditatea de lungă durată acumulată.


Împreună cu garnitura de pardoseală a ușii, piciorul montantului formează o închidere reușită și din punct de vedere al aspectului.

Finisaj Duragrain frumos și durabil

Finisaj Duragrain frumos și durabil

Noua textură Duragrain cu 24 de finisaje convinge prin aspectul natural, cu detalii realiste și culori vii al ușii. Imprimarea digitală inovatoare [1] pe grundul [2] secțiunii galvanizate [3] și stratul final de acoperire cu lac de protecție de înaltă rezistență [4] asigură un aspect deosebit și durabil al ușii. Cadrul și panourile opționale de ajustare a pragului de sus sunt disponibile într-o nuanță potrivită finisajului.

Distanțe egale între striații

Distanțe egale între striații

[1] Aceleași distanțe între striații și treceri invizibile între secțiunile ușilor cu striații

Ușile de garaj Hörmann se remarcă printr-o distribuție uniformă a striațiilor [A]. Forma secţiunilor permite ca trecerile să rămână practic nevizibile, atunci când uşa este închisă. Vă rugăm să faceți o comparație!

La cerere vă putem furniza şi practicele uşi alăturate cu alinierea striaţiilor similară cu cea de la uşa secţională pentru garaje.

[ 2 ] Distanțe neuniforme între striaţii [ B ], [ C ], din cauza înălţimilor diferite ale secţiunilor de la produsele producătorilor concurenţi. Astfel se obține un aspect deranjant al uşii.
Distribuție uniformă a casetelor

Distribuție uniformă a casetelor

[3] Distribuție uniformă a casetelor

Pentru un aspect general armonios, la uşile Hörmann distanţele dintre casetele individuale [ D ] au înălţime egală în mod exact. Acest lucru se obţine datorită secţiunilor cu înălţime egală pe toată înălţimea blatului uşii. Distanţele orizontale dintre casetele [E] ale aceleiaşi secţiuni sunt, de asemenea, egale. Astfel se obține un aspect uniform al ușii.

La cerere sunt disponibile şi uşi alăturate cu o divizare identică a secţiunilor, cu un aspect similar cu cel al uşii secţionale de garaj.

[4] Distribuția neuniformă a casetelor [F], [G], din cauza înălțimilor diferite ale secțiunilor, la ușile de la producătorii concurenți. Aşa se ajunge la un aspect deranjant al uşii.
Asortarea tocului cu blatul uşii

Asortarea tocului cu blatul uşii

Aspectul armonios al unei uși se obține din multe detalii minore: panoul de mascare [1] se livrează la ușile albe și pentru toate tipurile de suprafețe, întotdeauna, cu un aspect similar celui al secțiunilor ușii. Şi în felul acesta totul se potriveşte.

Montanții laterali [2] sunt livrați în mod standard cu suprafață albă Woodgrain. Pentru uşile secţionale cu suprafeţe Sandgrain, Silkgrain sau Decograin livrăm opţional profile de mascare ramă cu suprafaţă identică cu cea a secţiunilor uşii. În cazul ușilor Micrograin livrăm profilele de mascare ramă cu suprafață Silkgrain lisă. Și pentru ușile secționale colorate sau cele cu suprafețe Decograin veți primi opțional profile de mascare ramă asortate [2] cu suprafața și culoarea, respectiv decorul secțiunilor ușii. La aceste uși panoul de mascare [1] se livrează în mod standard întotdeauna cu aceeași suprafață și culoare, respectiv decor, similare cu cele ale secțiunilor ușii.
Panouri de mascare coplanare

Panouri de mascare coplanare

La uşile LPU acest panou de mascare (fascia) este cea mai elegantă soluţie pentru o acoperire nevizibilă a spaţiului dintre buiandrug şi blatul uşii. Când uşa este închisă, elementul superior al uşii este etanşat coplanar cu fascia.

Soluţii practice

Soluţii practice

Pentru accesul simplu al persoanelor în garaj se recomandă o ușă pietonală înglobată, fără prag. În acest fel puteţi scoate bicicletele sau uneltele de grădină din garajul dumneavoastră fără să deschideţi uşa garajului.

Pragul din oțel inoxidabil are în mijloc o înălțime de numai 10 mm și la margini de numai 5 mm. Acest lucru facilitează trecerea şi reduce riscul de împiedicare.

Bineînțeles și mai multă siguranţă

Bineînțeles și mai multă siguranţă

Oaspeţilor nepoftiţi nu li se acordă nicio şansă cu uşile secţionale automate, marca Hörmann. În cazul în care uşa de garaj este închisă setul pentru securizarea uşii intră automat în opritorul tijei de ghidare, se blochează automat şi ușa nu poate fi ridicată nici cu ajutorul unei pârghii.

Acest dispozitiv patentat de blocare a uşii funcţionează pur mecanic şi poate fi utilizat şi în cazul lipsei alimentării cu energie electrică, spre deosebire de sistemele de acţionare ale concurenţei.
Sistemul radio BiSecur cu siguranță certificată

Sistemul radio BiSecur cu siguranță certificată

Sistemul de comandă prin radio BiSecur, bidirecțional, este marca unei tehnici progresiste și dovada unei utilizări confortabile, în condiții de siguranță pentru uși de garaj, sisteme de acționare porți de intrare în curte, sisteme de acționare uși, iluminare și multe altele.
Acest sistem de criptare BiSecur extrem de sigur dezvoltat de Hörmann, cu rază de acțiune stabilă, fără interferențe, vă oferă siguranța că nici un străin nu vă poate copia semnalul radio. Acest procedeu este testat și certificat de experții în securitate ai Universității din Ruhr, Bochum și de institute de testare independente.

Interogarea confortabilă a poziţiei ușii

Interogarea confortabilă a poziţiei ușii

Acum nu mai este nevoie să verificați nemijlocit dacă ușa este închisă, în condiții meteorologice defavorabile sau când este vânt. La o simplă apăsare de buton, culoarea LED-ului de pe telecomanda HS 5 BS sau de pe butonul de interior FIT 5 BS vă indică poziția ușii.  Când este cazul, dacă apăsaţi un alt buton * uşa se va închide. O comandare mai comodă şi mai sigură a uşilor şi porţilor nici nu este posibilă.

*  în cazul utilizărilor fără posibilitatea vizibilității asupra ușii este necesară o barieră luminoasă suplimentară

Design deosebit

Design deosebit

În cazul telecomenzilor exclusiviste BiSecur, pe lângă designul în culorile negru sau alb, convinge și forma elegantă, care se simte deosebit de plăcut în mână.
Telecomenzile Hörmann BiSecur cu suprafață lucioasă opțională cu aspect de lac de pian au fost premiate cu renumitul „reddot design award” pentru designul lor exclusivist.

Imagine: Telecomandă radio HS 5 BS cu stație suport (opțională).

Vedere interioară exclusivă a ușii

Vedere interioară exclusivă a ușii

Cine își folosește garajul și ca încăpere pentru hobby își dorește și în garaj un aspect armonios al ușii. Varianta premium a ușii LPU 67 Thermo  îndeplinește exact aceste dorințe: întregul toc***, șinele de deplasare și de legătură, precum și toate șinele de culisare se livrează cu aspect similar cu cel al părții interioare a blatului ușii, în culoarea alb gri RAL 9002. Astfel poarta se integrează armonios în spațiul interior și vă face garajul mai atrăgător. În plus, datorită rolelor tandem, ușa dumneavoastră se mișcă deosebit de silențios și uniform.

 *** Aspectul exterior al tocului și în alb gri RAL 9002, caz în care se recomandă profile de acoperire ramă pentru uși în culoarea alb trafic RAL 9016.

Cataloage

Consultanță pentru arhitecți

Sunteți arhitect și aveți întrebări legate de produsele noastre, vă ocupați de proiectare și aveți nevoie de consultanță pentru variante de execuție, posibilități de combinare și design personalizat? Sau poate ați ajuns deja în etapa de concept pentru construcție și aveți nevoie de asistență tehnică și de detalii pentru ceea ce ați proiectat? Folosiți-vă de cunoștințele din experiența noastră de decenii – consilierii noștri pentru arhitecți vă însoțesc și vă oferă consultanță cu plăcere.

Spre Consultanță arhitecți