Uși culisante de protecţie împotriva incendiilor

Uși culisante de protecţie împotriva incendiilor pentru protecția fiabilă a obiectivelor

Pentru toate domeniile de construcţii, în funcţie de scenariul la incendiu, Hörmann furnizează soluţii de uşi culisante fiabile, adecvate din punctul de vedere al funcţionării şi riscurilor, fabricate cu 1 sau 2 canaturi. Construcțiile de protecție împotriva incendiilor sunt testate în conformitate cu DIN 4102, controlate permanent de către institutul de testare a materialelor din Braunschweig și aprobate de DIBt.
Ușile culisante rezistente de protecție împotriva incendiilor, etanșe la fum, pentru căile de evacuare și salvare sigure sunt testate, de asemenea, în conformitate cu DIN 18095. Acestea sunt recomandate pentru toate zonele cu frecvență ridicată a circulației persoanelor unde, în caz de incendiu, oamenii trebuie să fie protejați împotriva răspândirii gazelor de ardere letale.
Pentru trecerea rapidă a persoanelor și trecerea cu cărucioare de mână sau vehicule de transport mai mici se oferă uși culisante de protecție împotriva incendiilor cu ușă pietonală/ieșire de urgență. Din motive de siguranță, ușile pietonale/ieșirile de urgență sunt, în general, echipate cu amortizor cu glisiere.


Motive bune în favoarea ușilor culisante de protecţie împotriva incendiilor şi fumului Hörmann

Aspect de înaltă calitate al ușii

Aspect de înaltă calitate al ușii

Ușa culisantă Hörmann oferă un aspect modern, prin canelura în V patentată, la îmbinarea elementelor de blat, fără îmbinări filetate vizibile. Stabilitatea ridicată este asigurată prin profilul labirint dințat integrat. Elementele blatului, cu o grosime de numai 72 mm, sunt îmbinate coplanar și sunt aliniate unele cu altele prin intermediul unor tije filetate în interior. Astfel rezultă un blat de înaltă calitate, cu canturi de impact paralele, de aceeași lățime.

Până la înălțimea de 9 metri, elementele individuale sunt fabricate dintr-o singură bucată, fără cordoane de sudură deranjante. Astfel rezultă un aspect de înaltă calitate al ușii.
Ghidaj precis al blatului ușii

Ghidaj precis al blatului ușii

Rolele cilindrice și rola de ghidare stabilă, în combinație cu sina de ghidare cu formă patentată, asigură o compensare optimă a forțelor. Sistemul de suspendare cu rulmenți garantează un comportament de funcționare silențios și o acționare ușoară. Șina de ghidare poate fi reglată cu precizie, tridimensional, cu ajutorul șuruburilor de reglare. Datorită măștii sinei de ghidare în culoarea blatului ușii, aspectul general este unul armonios.

Cu capăt îngropat, fără profil de intrare

Cu capăt îngropat, fără profil de intrare

Această variantă opțională de ușă este o alternativă la ușile batante cu 2 canaturi din construcțiile specializate, de ex., în zonele de intrare în clădire. Deoarece în zona de intrare, ușa este cu capăt îngropat pe o placă din oțel inoxidabil pe lângă perete; trecerea efectivă este lățită și aspectul elegant al ușii nu este deranjat de cel al unui profil de intrare. Dacă zona de parcare este închisă sub formă unei nișe cu clapetă, ușa este aproape invizibilă.

Siguranța este garantată de bolțurile de intrare elastice, din oțel inoxidabil, elementele care formează stratul izolator și garnitura dublă din cauciuc.
Cu soluție de acționare confortabilă

Cu soluție de acționare confortabilă

Combinarea unei uși glisante din oțel sau oțel inoxidabil cu sistemul de acționare SupraMatic HT sau ITO 400 permite deschiderea și închiderea rapidă în regimul zilnic de operare. Sistemele de acționare SupraMatic HT și ITO 400 FU cu pornire și oprire lină sunt recomandate pentru o cursă protejată și silențioasă a ușii. Operarea confortabilă se realizează prin telecomandă, buton de apăsare sau buton întrerupător. În caz de incendiu, un mecanism patentat deblochează sistemul de acționare. Apoi, prin intermediul unor greutăți, ușa este închisă fiabil.

Consultanță pentru arhitecți

Sunteți arhitect și aveți întrebări legate de produsele noastre, vă ocupați de proiectare și aveți nevoie de consultanță pentru variante de execuție, posibilități de combinare și design personalizat? Sau poate ați ajuns deja în etapa de concept pentru construcție și aveți nevoie de asistență tehnică și de detalii pentru ceea ce ați proiectat? Folosiți-vă de cunoștințele din experiența noastră de decenii – consilierii noștri pentru arhitecți vă însoțesc și vă oferă consultanță cu plăcere.

Spre Consultanță arhitecți