Sustenabil și inovator

Gândim în spirit ecologist

Mediu

Hörmann își asumă responsabilitatea pentru mediul înconjurător și pentru viitorul nostru

Din postura sa de companie de familie, compania Hörmann a conştientizat dintotdeauna responsabilitatea sa pentru generaţiile următoare. Rsponsabilitatea față de angajaţii săi, față de produsele marca Hörmann, față de resurse şi de mediul înconjurător. În zilele noastre ne asumăm această responsabilitate mai mult ca niciodată.

Protejarea resurselor, îmbunătăţirea protecţiei climatice...

...multe măsuri mici pentru un obiectiv major

Protecţia climatică începe pentru Hörmann din cele mai mici detalii. Numai dacă verificăm activitatea noastră de zi cu zi, constatăm ce reglaje am putea face pentru a economisi şi mai multă energie şi pentru a ne utiliza resursele în mod mai conștient. Această îndatorire permanentă faţă de mediul nostru înconjurător se reflectă în măsuri precum utilizarea hârtiei reciclate, expedieri poştale neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 reciclarea ambalajelor de transport.

Tehnică inovatoare, sisteme inteligente...

...pentru o protecție climatică perceptibilă 365 de zile pe an

Cu centralele termice modulare, inovatoare, din multe fabrici Hörmann şi un sistem inteligent de management al energiei investim într-un viitor curat. Cu aceste măsuri, emisiile de CO2 sunt reduse considerabil şi în acelaşi timp crește și conștientizarea privind mediul a tuturor participanţilor, în mod sustenabil.

În sprijinul mediului înconjurător...

...anual, peste 16.000 de tone de dioxid de carbon mai puțin

Hörmann își reduce emisiile anuale de CO2 cu cca 16.000 de tone, de ex. prin utilizarea de energii regeneratoare. Simultan, în viitor, peste tot acolo unde acest lucru este posibil, locațiile Hörmann vor fi conectate la centrale eoliene locale. Cu ajutorul acestor pași ne reducem în mod sustenabil amprenta de CO2 – și continuăm să mergem în mod consecvent pe acest drum.

Elemente de construcţie produse sustenabil

Produsele, procesele de fabricaţie şi întreaga organizare Hörmann sunt îmbunătățite şi dezvoltate în continuare în permanenţă. Acest lucru este valabil în egală măsură pentru calitate, eficienţă energetică, mediul înconjurător, protecţia sănătăţii şi a muncii. Toţi angajaţii companiei Hörmann îşi aduc contribuţia pentru sarcinile comune din cadrul managementului integrat al calităţii, mediului înconjurător, energiei şi protecţiei muncii, în conformitate cu standardele DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 şi BS OHSAS 18001. Structurile ierarhice plane şi o comunicare deschisă şi bazată pe încredere susţin sistemele de management stabilite.

Produse sustenabile pentru proiecte sustenabile

De la achiziţionarea materiilor prime până la procesul de producţie şi logistica transportului, la Hörmann spiritul ecologist şi protejarea resurselor joacă un rol esenţial, în fiecare fază.
Deja astăzi Hörmann produce protejând mediul. Elementele de construcție produse în mod sustenabil și certificate, precum ușile multifuncționale, se utilizează în proiecte de construcție inovatoare: Clădirile Unileverhaus și Spiegel-Haus din Hamburger Hafencity sunt exemple renumite pentru această orientare înspre sustenabilitate.
În plus, produsele Hörmann se utilizează și direct în cadrul unor proiecte dedicate protecției climatice: ca de ex. ușile din oțel Hörmann în sistemele eoliene.