Ușă secțională pentru garaj Hörmann cu suprafață Duradecor

Uşi secţionale pentru garaje

Bucuraţi-vă de nenumărate avantaje

Ușile secționale se deschid vertical și rămân sub tavan, economisind spațiu. Grație acestei construcții ele oferă un spațiu maxim pentru parcarea în interiorul și în fața garajului. Ușile secționale pentru garaje pot fi montate în orice deschidere a garajului și oferă o lățime de trecere cu până la 14 cm mai mare decât ușile basculante. În plus, datorită etanșărilor cu elasticitate remanentă și rezistente la intemperii, ele sunt etanșate optim pe toate cele patru laturi.

Acordați-vă acest confort.

Ușile secționale pentru garaje sunt testate și certificate conform cerințelor stricte de siguranță ale normei europene 13241-1. Dacă vechea dumneavoastră ușă de garaj corespunde normelor de siguranță actuale, puteți verifica cu ajutorul Listei de verificare pentru siguranță.

Oferte speciale care vă vor convinge cu siguranță

Porți și uși de la numărul 1 în Europa la preț avantajos

 

 

Spre promoția pentru uși de garaj »

Oferte speciale care vă vor convinge cu siguranță (copy 1)

Porți și uși de la numărul 1 în Europa la preț avantajos

 

 

Spre promoția pentru uși de garaj »

Alegeți tipul de poartă potrivit

Alegerea este a dumneavoastră: Cu ușile secționale pentru garaj cu perete dublu LPU 67 Thermo și LPU 42 vă bazați pe o izolare termică excelentă resp. foarte bună. Și în plus pe stabilitate ridicată și silențiozitate. Ușa secțională pentru garaj cu un sigur perete LTE 42 este ideală pentru garaje de sine stătătoare, care nu au nevoie de izolare termică. Iar dacă aspectul casei dumneavoastră este definit de lemn, poarta secțională Hörmann cu umplutură din lemn masiv de tip LTH 42 iese deosebit de bine în evidență.

LPU 67 Thermo

Această poartă care economisește energie convinge datorită secțiunilor separate termic cu o grosime de 67 mm starken cu o izolare termică excelentă.

LPU 42

Ușa secțională pentru garaj cu perete dublu LPU 42 oferă datorită secțiunilor sale groase de 42 mm o izolare foarte bună.

LTE 42

Ușa LTE 42 cu un singur perete este soluția avantajoasă pentru garajele de sine stătătoare, care nu au nevoie de o izolare termică suplimentară.

LTH 42

Ușa din lemn masiv se potrivește perfect pentru case din lemn sau clădiri cu multe elemente de lemn, ca de ex. paiante sau elemente de fațadă.

Motive pentru ușile secționale din oțel

Striație S (LPU 42, LTE 42), alb trafic RAL 9016

Striație M (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), alb trafic RAL 9016

Striație D (LPU 42), alb trafic RAL 9016

Striație T (LPU 42), alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), alb trafic RAL 9016

Casetă (LPU 42, LTE 42) alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 450, alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 456, alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 461 cu vitrare, alb trafic RAL 9016; model 451 fără vitrare (fără fig.)

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 457, alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 462 cu vitrare, alb trafic RAL 9016; model 452 fără vitrare (fără fig.)

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 458, alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 454, alb trafic RAL 9016

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 469 cu vitrare, alb trafic RAL 9016; model 459 fără vitrare (fără fig.)

Striație L (LPU 67 Thermo, LPU 42), model 481 cu vitrare, alb trafic RAL 9016; model 471 fără vitrare (fără fig.)

Striație T (LPU 42) model 501 cu inserții continue cu aspect de oțel inoxidabil, aspect de lemn (fig.) sau RAL la alegere

Striație T (LPU 42) model 500 cu inserții separate cu aspect de oțel inoxidabil sau aspect de lemn (fig.), alb trafic RAL 9016

Texturi pentru uși secționale din oțel

Textură Duragrain

Duragrain

În cazul texturii Duragrain cu aspect natural, cu detalii realiste și culori autentice, puteți alege dintre cele 24 de finisaje, cum ar fi beton (consultați fig.), rugină sau piatră naturală. Procesul inovator de imprimare digitală și stratul final de lac de protecție extrem de rezistent conferă un aspect estetic deosebit, durabil și rezistent la zgârieturi.

Textură Decograin

Decograin

Texturile Decograin acoperite cu un strat din folie de plastic rezistentă la UV conferă ușii dumneavoastră secționale un aspect marcant de lemn, cu detalii realiste, respectiv o eleganță metalică rafinată, de culoarea antracitului. Puteți alege dintre cele cinci finisaje naturale de lemn sau puteți alegeți finisajul metalic elegant.

Textură Silkgrain

Silkgrain

Textura lucioasă ca mătasea, Silkgrain, este prima alegere pentru arhitectura modernă, datorită aspectului nobil al ușii. În plus, tabla exterioară mai groasă cu 50% conferă secţiunilor o stabilitate sporită şi o rulare şi mai silenţioasă. Această textură este disponibilă în nuanța RAL 9016 alb trafic, în 15 culori preferenţiale sau în culori RAL la alegere.

Textură Sandgrain

Sandgrain

Textură fin structurată pentru antreprenori atenți la prețuri, recomandată în special pentru casele moderne, disponibilă în nuanța alb trafic (RAL 9016), precum și în 3 culori preferențiale.

Textură Woodgrain

Woodgrain

Textură robustă, la preţ avantajos, cu tipar original tăiat cu ferăstrăul ce permite ca micile zgârieturi să poată fi corectate fără probleme datorită structurii de suprafață. Această textură este disponibilă în nuanța RAL 9016 alb trafic, în 15 culori preferenţiale sau în culori RAL la alegere.

Culori pentru ușile secționale din oțel

Uşile secționale LPU cu perete dublu şi uşile alăturate sunt disponibile în mod standard în culoarea alb trafic (RAL 9016), precum și în 15 culori preferenţiale avantajoase ca preţ şi în aproximativ 200 de culori conform standardului RAL*, dar și în numeroase culori NCS și DB. Pentru textura Sandgrain, puteți alege dintre 3 culori preferențiale**. Ușie LTE 42 cu un singur perete se livrează în mod standard în nuanța alb trafic RAL 9016.

RAL 9016 alb de culoare (culoare standard)

15 culori preferenţiale

RAL 9007 aluminiu gri

RAL 9006 aluminiu alb **

RAL 8028 maro Terra **

RAL 8003 maro argilă

RAL 8001 brun ocru

RAL 7040 gri fereastră

RAL 7035 gri luminos

RAL 7030 gri piatră

RAL 7016 gri antracit **

RAL 6009 verde brad

RAL 6005 verde crud

RAL 5014 albastru porumbel

RAL 5011 albastru oțel

RAL 3003 roșu rubiniu

RAL 1015 fildeș deschis

 

Vă rugăm să rețineți:

Părțile interioare ale ușilor secționale pentru garaje se livrează în general în nuanța alb-gri (RAL 9002). În cazul ușilor din oțel cu perete dublu expuse la soare, trebuie evitate culorile închise, deoarece o eventuală îndoire a secțiunilor poate deteriora ușa. Toate informaţiile referitoare la culoare în conformitate cu echivalentul respectiv din gama RAL. Din motive tehnice de imprimare, culorile şi texturile prezentate nu corespund întotdeauna realităţii. Consultaţi-vă cu partenerul Hörmann.

* Culori clasice RAL; excepție fac culorile perlate, fluorescente și metalice.
** Culori preferențiale pentru textura Sandgrain

Motive pentru ușile secționale din lemn masiv

Striaţii de tip S, molid nordic

Striaţii de tip M, molid nordic

Striaţii de tip L, molid nordic

Casete, molid nordic

Model 401, molid nordic

Model 402, molid nordic

Model 403, molid nordic

Molid nordic model 403, cu piatră naturală

Model 404, molid nordic

Molid nordic model 404, cu piatră naturală

Model 405, molid nordic

Model 405, cu feronerie opţională „Exclusiv“ pentru uşă cu canaturi, molid nordic

Tipuri de lemn și texturi pentru ușile secționale din lemn masiv

Molid nordic

Molidul nordic este un conifer deschis la culoare cu o dispunere preponderent dreaptă a nervurilor. Miezurile tubulare, pungile izolate de răşină, creşterile răsucite şi „crengile” galben-maronii sunt perfect naturale.

Brad canadian

Bradul canadian este un conifer cu o paletă de culori de la gri alburiu la gri deschis-maroniu, cu nervuri preponderent drepte, cu dungi din fibre minerale şi noduri orientate în direcţia nervurilor.

Textură periată

Ambele tipuri de lemn sunt disponibile și cu textură periată. Aceasta conferă ușii dumneavoastră un aspect natural, care complimentează șarmul caselor cu structură în paiantă sau stilul caselor de la țară. Textura este disponibilă pentru toate ușile secționale pentru garaje LTH și ușile alăturate (mai puțin casete V).

Lustru pentru lemn pentru ușile secționale din lemn masiv

Alb var, lăcuit sau ca strat de acoperire

Pin

Tec

Palisandru

Abanos

Gri agat

Verde brad

Roşu nordic


Motive bune în favoarea uşilor secţionale pentru garaje, marca Hörmann

Poartă modernă care economisește energie

Poartă modernă care economisește energie

În special pentru garajele care sunt legate direct la casă, se recomandă ușile secționale cu perete dublu. Pe lângă LPU 42 cu o izolare termică foarte bună, LPU 67 Thermo oferă tot ceea ce se așteaptă astăzi de la o construcție modernă și modernizare: o izolare termică excelentă datorită secțiunilor cu rupere termică [1] cu o valoare U de 0,33 W/(m²·K)*, o foarte bună etanșare a spațiilor dintre secțiuni prin sistemul dublu de etanșare [2] și o îmbinare optimă cu podeaua prin garnituri de pardoseală duble, care compensează și denivelările podelei și reduc pierderile de energie
*Valoarea U a ușii (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m² K)

Izolare termică eficientă

Izolare termică eficientă

Întotdeauna atunci când garajul este integrat în corpul casei se recomandă o ușă de garaj bine etașată și izolatoare. Cu ajutorul Hörmann ThermoFrame îmbunătățiți caracteristicile de etanșare oricum superioare ale ușii LPU.

Profilul din material plastic, simplu de montat pe montantul uşii, asigură separarea termică a acestuia de zidărie şi o îmbunătăţeşte cu până la 15%*.

Primiți izolarea opțională a montantului, ThermoFrame, pentru toate ușile secționale Hörmann.
* În cazul ușii secționale pentru garaj cu perete dublu LPU cu dimensiunile: 5000 x 2125 mm
Protecţie optimă îndelungată

Protecţie optimă îndelungată

Partea de jos a montantului vertical din material plastic rezistent la friabilitate, înalt de 4 cm, înconjoară montantul în zona periclitată de rugină și protejează sustenabil împotriva potențialei coroziuni. Diferit față de soluțiile concurenței, această protecție eficientă pe termen lung rezistă chiar și la umiditatea de lungă durată acumulată.


Împreună cu garnitura de pardoseală a ușii, piciorul montantului formează o închidere reușită și din punct de vedere al aspectului.

Finisaj Duragrain frumos și durabil

Finisaj Duragrain frumos și durabil

Noua textură Duragrain cu 24 de finisaje convinge prin aspectul natural, cu detalii realiste și culori vii al ușii. Imprimarea digitală inovatoare [1] pe grundul [2] secțiunii galvanizate [3] și stratul final de acoperire cu lac de protecție de înaltă rezistență [4] asigură un aspect deosebit și durabil al ușii. Cadrul și panourile opționale de ajustare a pragului de sus sunt disponibile într-o nuanță potrivită finisajului.

Distanțe egale între striații

Distanțe egale între striații

[1] Aceleași distanțe între striații și treceri invizibile între secțiunile ușilor cu striații

Ușile de garaj Hörmann se remarcă printr-o distribuție uniformă a striațiilor [A]. Forma secţiunilor permite ca trecerile să rămână practic nevizibile, atunci când uşa este închisă. Vă rugăm să faceți o comparație!

La cerere vă putem furniza şi practicele uşi alăturate cu alinierea striaţiilor similară cu cea de la uşa secţională pentru garaje.

[ 2 ] Distanțe neuniforme între striaţii [ B ], [ C ], din cauza înălţimilor diferite ale secţiunilor de la produsele producătorilor concurenţi. Astfel se obține un aspect deranjant al uşii.
Distribuție uniformă a casetelor

Distribuție uniformă a casetelor

[3] Distribuție uniformă a casetelor

Pentru un aspect general armonios, la uşile Hörmann distanţele dintre casetele individuale [ D ] au înălţime egală în mod exact. Acest lucru se obţine datorită secţiunilor cu înălţime egală pe toată înălţimea blatului uşii. Distanţele orizontale dintre casetele [E] ale aceleiaşi secţiuni sunt, de asemenea, egale. Astfel se obține un aspect uniform al ușii.

La cerere sunt disponibile şi uşi alăturate cu o divizare identică a secţiunilor, cu un aspect similar cu cel al uşii secţionale de garaj.

[4] Distribuția neuniformă a casetelor [F], [G], din cauza înălțimilor diferite ale secțiunilor, la ușile de la producătorii concurenți. Aşa se ajunge la un aspect deranjant al uşii.
Asortarea tocului cu blatul uşii

Asortarea tocului cu blatul uşii

Aspectul armonios al unei uși se obține din multe detalii minore: panoul de mascare [1] se livrează la ușile albe și pentru toate tipurile de suprafețe, întotdeauna, cu un aspect similar celui al secțiunilor ușii. Şi în felul acesta totul se potriveşte.

Montanții laterali [2] sunt livrați în mod standard cu suprafață albă Woodgrain. Pentru uşile secţionale cu suprafeţe Sandgrain, Silkgrain sau Decograin livrăm opţional profile de mascare ramă cu suprafaţă identică cu cea a secţiunilor uşii. În cazul ușilor Micrograin livrăm profilele de mascare ramă cu suprafață Silkgrain lisă. Și pentru ușile secționale colorate sau cele cu suprafețe Decograin veți primi opțional profile de mascare ramă asortate [2] cu suprafața și culoarea, respectiv decorul secțiunilor ușii. La aceste uși panoul de mascare [1] se livrează în mod standard întotdeauna cu aceeași suprafață și culoare, respectiv decor, similare cu cele ale secțiunilor ușii.
Panouri de mascare coplanare

Panouri de mascare coplanare

La uşile LPU acest panou de mascare (fascia) este cea mai elegantă soluţie pentru o acoperire nevizibilă a spaţiului dintre buiandrug şi blatul uşii. Când uşa este închisă, elementul superior al uşii este etanşat coplanar cu fascia.

Soluţii practice

Soluţii practice

Pentru accesul simplu al persoanelor în garaj se recomandă o ușă pietonală înglobată, fără prag. În acest fel puteţi scoate bicicletele sau uneltele de grădină din garajul dumneavoastră fără să deschideţi uşa garajului.

Pragul din oțel inoxidabil are în mijloc o înălțime de numai 10 mm și la margini de numai 5 mm. Acest lucru facilitează trecerea şi reduce riscul de împiedicare.

Bineînțeles și mai multă siguranţă

Bineînțeles și mai multă siguranţă

Oaspeţilor nepoftiţi nu li se acordă nicio şansă cu uşile secţionale automate, marca Hörmann. În cazul în care uşa de garaj este închisă setul pentru securizarea uşii intră automat în opritorul tijei de ghidare, se blochează automat şi ușa nu poate fi ridicată nici cu ajutorul unei pârghii.

Acest dispozitiv patentat de blocare a uşii funcţionează pur mecanic şi poate fi utilizat şi în cazul lipsei alimentării cu energie electrică, spre deosebire de sistemele de acţionare ale concurenţei.
Sistemul radio BiSecur cu siguranță certificată

Sistemul radio BiSecur cu siguranță certificată

Sistemul de comandă prin radio BiSecur, bidirecțional, este marca unei tehnici progresiste și dovada unei utilizări confortabile, în condiții de siguranță pentru uși de garaj, sisteme de acționare porți de intrare în curte, sisteme de acționare uși, iluminare și multe altele.
Acest sistem de criptare BiSecur extrem de sigur dezvoltat de Hörmann, cu rază de acțiune stabilă, fără interferențe, vă oferă siguranța că nici un străin nu vă poate copia semnalul radio. Acest procedeu este testat și certificat de experții în securitate ai Universității din Ruhr, Bochum și de institute de testare independente.

Interogarea confortabilă a poziţiei ușii

Interogarea confortabilă a poziţiei ușii

Acum nu mai este nevoie să verificați nemijlocit dacă ușa este închisă, în condiții meteorologice defavorabile sau când este vânt. La o simplă apăsare de buton, culoarea LED-ului de pe telecomanda HS 5 BS sau de pe butonul de interior FIT 5 BS vă indică poziția ușii.  Când este cazul, dacă apăsaţi un alt buton * uşa se va închide. O comandare mai comodă şi mai sigură a uşilor şi porţilor nici nu este posibilă.

*  în cazul utilizărilor fără posibilitatea vizibilității asupra ușii este necesară o barieră luminoasă suplimentară

Design deosebit

Design deosebit

În cazul telecomenzilor exclusiviste BiSecur, pe lângă designul în culorile negru sau alb, convinge și forma elegantă, care se simte deosebit de plăcut în mână.
Telecomenzile Hörmann BiSecur cu suprafață lucioasă opțională cu aspect de lac de pian au fost premiate cu renumitul „reddot design award” pentru designul lor exclusivist.

Imagine: Telecomandă radio HS 5 BS cu stație suport (opțională).

Vedere interioară exclusivă a ușii

Vedere interioară exclusivă a ușii

Cine își folosește garajul și ca încăpere pentru hobby își dorește și în garaj un aspect armonios al ușii. Varianta premium a ușii LPU 67 Thermo  îndeplinește exact aceste dorințe: întregul toc***, șinele de deplasare și de legătură, precum și toate șinele de culisare se livrează cu aspect similar cu cel al părții interioare a blatului ușii, în culoarea alb gri RAL 9002. Astfel poarta se integrează armonios în spațiul interior și vă face garajul mai atrăgător. În plus, datorită rolelor tandem, ușa dumneavoastră se mișcă deosebit de silențios și uniform.

 *** Aspectul exterior al tocului și în alb gri RAL 9002, caz în care se recomandă profile de acoperire ramă pentru uși în culoarea alb trafic RAL 9016.

Galerie imagini

Striaţie de tip T

Model 500 cu inserții separate cu aspect de oţel inoxidabil, în varianta RAL 7016

Striaţii de tip T

în varianta Silkgrain gri piatră, RAL 7030, model 501 cu inserții continue cu aspect de lemn

Model ușă 405

Ușă din lemn masiv, cu strat alb aplicat pe șantier, cu feronerii pentru canatele ușii și mânere ornamentale

Striaţii de tip M

în varianta Decograin Rosewood

Striaţii de tip T

în varianta Silkgrain gri piatră, RAL 7030, model 501 cu inserții continue cu aspect de lemn

Striaţii de tip S

în varianta Woodgrain gri antracit, RAL 7016

Casetă

în varianta Decograin Golden Oak

Striaţii de tip M

în varianta gri antracit, RAL 7016, ușă de intrare în locuință Hörmann din aluminiu ThermoSafe model 565, în varianta gri antracit, RAL 7016 cu elemente laterale opționale și oberliht

Casetă

în varianta Decograin Golden Oak

Cataloage