Tehnică de încărcare

Rampe de egalizare

Rampe de egalizare cu clapă rabatabilă sau cu clapă telescopică

Rampele de egalizare Hörmann sunt soluțiile bine gândite pentru a compensa exact diferența dintre nivelele diferitelor platforme de camioane și rampele de încărcare ale halelor. Aceasta permite introducerea sau scoaterea încărcăturii în sau din camion printr-o singură mișcare pe orizontală.

Construcția robustă din oțel, cu platformă rezistentă la torsiune, compensează fără probleme chiar și platformele de încărcare inegale ale camioanelor.

Sistemul hidraulic fiabil, cu 2 cilindri de operare a platformei și un cilindru pentru limbă, este pregătit pentru toate situațiile, ușor de utilizat și, mai presus de toate, sigur, deoarece aceste rampe de egalizare sunt echipate cu valve automate de oprire în caz de urgență în cilindrii de ridicare. Acestea opresc și asigură extrem de rapid rampa de egalizare. Acest lucru este important dacă un camion se îndepărtează prea repede când rampa este încă sub sarcină.

Hörmann oferă soluția potrivită pentru fiecare situație de încărcare și descărcare eficientă. Obțineți sfaturi detaliate de la specialistul în tehnică de încărcare Hörmann.

Etanşări pentru uşi

Etanşări pentru uşi - protecție completă

Etanșările de uși Hörmann protejează bunurile care trebuie încărcate de efectele intemperiilor, economisesc costuri cu energia, împiedică curenții de aer și, prin urmare, absențele personalului din motive legate de sănătate. În combinație cu rampele de egalizare, copertinele complexe și construcțiile din fața rampelor sunt inutile.

Burdufurile de etanșare cu prelată Hörmann se adaptează la toate dimensiunile de camioane și, de aceea, sunt utilizabile universal. Prelatele frontale şi laterale, montate pe o ramă introdusă prin presare, formează o construcţie stabilă, flexibilă şi rezistentă la rupere. Prelatele şi părţile de ramă sunt produse ca elemente de sine stătătoare, fixate prin înşurubare. De aceea o schimbare a acestor elemente se poate efectua fără probleme şi la costuri reduse. Burdufurile de etanșare gonflabile, precum și etanșările cu perne pentru utilizări speciale completează programul extins.

Module de etanșare

Module de etanşare - protecție completă

Modulele de etanşare se amplasează în fața halei. Aceasta înseamnă că hala este complet utilizabilă până la pereţii exteriori. Modulele de etanșare Hörmann sunt întotdeauna o decizie bună dacă halele nu permit instalarea rampelor în pardoselile interioare sau dacă nu există posibilitate de acces până sub rampe.

Un modul de etanșare complet este alcătuit din podest cu rampă de egalizare, acoperire a pereților și tavanului, precum și deschidere pentru încărcare cu burduf de etanșare.

În combinație cu ușile industriale izolate termic Hörmann, modulele de etanșare sunt recomandate în mod special pentru încărcarea mărfurilor sensibile la temperatură.
Astfel, camioanele pot andoca atât perpendicular cât și din lateral, în unghi ascuțit față de peretele halei. Modulele de etanșare sunt livrate ca un singur corp sau pe elemente.

Modulele de etanșare au, uneori, o pondere mare în fațada clădirii în cazul imobilelor comerciale. Astfel ele oferă un potențial enorm de economisire a energiei - informații privind armonizarea și dotarea ulterioară pot fi găsite în calculul de economisire a energiei Hörmann.

Motive bune în favoarea tehnicii de încărcare Hörmann

Rampe de egalizare robuste

Rampe de egalizare robuste

Durabilitatea şi calitatea sunt la unison. Rampele de egalizare trebuie să reziste unei exploatări cotidiene aspre. De aceea, toate componentele sunt produse din materiale de înaltă calitate.
Construcţia tuturor rampelor de egalizare corespunde standardului EN 1398 şi este dimensionată generos referitor la capacitatea portantă.

Ancorele plate, deosebit de stabile, orificiile pentru ventilare practicate în ramele-cornier şi dispozitivele filetabile asigură o ancorare fiabilă în corpul construcţiei, fiind cea mai importantă condiţie pentru durabilitate.
Module de etanşare eficiente energetic

Module de etanşare eficiente energetic

Rampa de egalizare se poate monta direct în faţa halei cu ajutorul unui modul de etanşare. Astfel deschiderea halei poate fi astupată eficient energetic cu o ușă industrială.
Pentru modulele de etanşare de la Hörmann pot fi puse la dispoziţie, încă din stadiul de ofertare, diverse tipologii de statică pentru care sunt definite sarcinile maxime la vânt şi zăpadă.

Posibilele denivelări pot fi compensate simplu cu ajutorul picioarelor reglabile.
Burdufuri de etanşare flexibile pentru uşi

Burdufuri de etanşare flexibile pentru uşi

Etanşările pentru uşi sunt eficiente mai ales dacă sunt adaptate optim la vehiculele care andochează şi la situaţia respectivă de încărcare. Acest lucru necesită o gamă largă de soluții flexibile.
Etanşările robuste, comprimabile, cu prelate şi cu diverse construcţii ale ramelor previn deformarea remanentă în timpul andocării.
Burdufurile de etanșare gonflabile se adaptează la dimensiunile autovehiculelor.

Prelate rulante pot compensa și diferențele de înălțime mai mari între autovehicule.
Pentru a echilibra mişcările vehiculelor, respectiv mişcările necesare aşezării containerelor de schimb, se recomandă etanşările cu braţe rabatabile, telescopice sau cu o construcţie cu ridicare a acoperişului.
Sisteme de comandă compatibile

Sisteme de comandă compatibile

De la proiectare şi până la producţie, tablourile de comandă pentru uşi şi rampe de egalizare de la Hörmann provin dintr-o singură sursă şi sunt compatibile. Astfel vă bucuraţi de un sistem de operare unitar, cu dimensiuni standardizate ale carcaselor şi cu aceleaşi seturi de cabluri, atât pentru rampele de egalizare cât şi pentru tablourile de comandă ale uşilor.

Un alt avantaj: dacă dacă tabloul de comandă al rampei se află sub tabloul de comandă al uşii, ambele pot fi integrate într-o singură unitate compactă.
Cataloage